Pita's met Marie-Galante tonijnvlokken, peer en avocado

Maak heerlijke, exotisch geïnspireerde pitas voor je lunch onderweg en picknicks! Beleg de pita gewoon met onze Marie-Galante Emietté tonijn, avocado, peer en spinazie, overgoten met een citroenachtige yoghurtsaus, en je kunt aan de slag!

4 mensen
15 min voorbereiding
5 min koken

Alle ingrediënten

  • 3 x 80g blikjes belle-iloise Marie-Galante tonijnvlokken

  • 4 pitabroodjes

  • 1 advocaat

  • 1 peer

  • Het sap van een halve citroen

  • 1 handvol spinaziebladeren

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
20 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
5 min
  • Stap 1
    Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
  • Stap 2
    Snijd vervolgens de avocado in reepjes en voeg wat citroensap toe.
  • Stap 3
    Verwijder de pitten en snijd de peer in dunne plakjes.
  • Stap 4
    Plaats de volkorenbroden 5 minuten in de oven op 180°C.
  • Stap 5
    Open het blikje tonijnvlokken en laat de olie eruit lopen.
  • Stap 6
    Open de broden zodra ze uit de oven komen en leg de crumble, avocado, peren en spinazieblaadjes erin.
Tip van de chef

Maak het af met een witte saus van Griekse yoghurt gemengd met een beetje mosterd, en voor de taaie exemplaren, gehakte verse chilipeper of tabasco.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.