Parmentier Tonijnbrood


Alle ingrediënten
Voor het brood :
3 blikjes van 80g van Tonijn in olie, gesneden of in vlokken la belle-iloise
2 eieren
1 pakje ouderwetse puree van 125g
1/2 liter koud water
50g paneermeel
15g geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel kappertjes
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 180°C (th.6)
-
Stap 2Hak de olijven en ansjovis grof
-
Stap 3Meng in een grote kom de eieren, het koude water en de peper met de pureevlokken
-
Stap 4Voeg de broodkruimels, Parmezaan, olijven, ansjovis, kappertjes, kruiden en verkruimelde tonijn met de olie toe
-
Stap 5Bekleed een cakevorm met boter en bloem en giet het mengsel erin
-
Stap 6Bak ze 45 tot 50 minuten in een hete oven. Controleer de gaarheid door er met de punt van een mes in te prikken
-
Stap 7Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem afgedekt in de koelkast zet
-
Stap 8Ontvorm, snijd in plakjes van 1 cm en garneer met een half schijfje citroen en een blaadje peterselie
Serveer met een groene salade voor een zomerse maaltijd.
Voor een aperitief: voeg 1 ei toe aan het mengsel zodat je kleine blokjes kunt snijden als de taart koud is.