Tonijn en groene olijvencake


Alle ingrediënten
2 blikjes van 139g la belleloise Tonijn au naturel
3 eieren
150 g tarwebloem
1 zakje bakpoeder
100 g verse room
100 g ontpitte groene olijven
2 uien
1 eetlepel olijfolie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Bak de gehakte uien in olijfolie
-
Stap 2Meng in een kom de eieren met de bloem, bakpoeder, zout en peper tot er geen klontjes meer zijn
-
Stap 3Voeg de room toe en meng goed
-
Stap 4Voeg de verkruimelde tonijn, kruiden en gesneden olijven toe
-
Stap 5Bekleed een cakevorm met boter en bloem en giet het mengsel erin
-
Stap 6Bak 50 minuten tot 1 uur in een hete oven. Controleer de gaarheid door er met de punt van een mes in te prikken. Het mes moet er droog en heet uitkomen
-
Stap 7Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast
-
Stap 8Snijd in plakjes van 1 cm
Je kunt de olijven vervangen door reepjes geschilde (of ingeblikte) rode peper.
Serveer met een groene salade voor een zomerse maaltijd