la belle-iloise Tonijntagine

2 mensen
25 min voorbereiding
2h koken

Alle ingrediënten

  • 1 blikje van 207g la belle-iloise Tonijn au naturel

  • 200g aardappelen

  • 2 uien, in kleine partjes gesneden (ongeveer 200g)

  • 1 kleine courgette, in vieren gesneden

  • 1 tomaat, in vieren gesneden

  • 1 wortel, in grote stukken gesneden

  • 1 fijngehakt teentje knoflook

  • 1 schijfje citroen

  • 1 snufje Provençaalse kruiden

  • 3 tot 4 snufjes piment

  • 3 tot 4 snufjes couscouskruiden (Raz-el-hanout kruiden)

  • 1 theelepel gehakte korianderblaadjes

  • 1 eetlepel sultanarozijnen

  • 3 snufjes zout

  • ½ kippenbouillonblokje

  • 2 eetlepels olijfolie

  • ½ glas water

Thon blanc germon au naturel (sans huile) Thon blanc germon au naturel (sans huile)
Een authentieke smaak en een onvergelijkbare smeltende textuur, zonder olie!
€ 21,05
€ 21,05

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
2h25
Voorbereiding :
25 min
Koken :
2h
  • Stap 1
    Fruit de uien in een koekenpan in de olijfolie tot ze goudbruin zijn. Open ondertussen het blikje tonijn (bewaar het sap) en snijd het in 2 plakken
  • Stap 2
    Verdeel de wortelen, courgettes, aardappelen en druiven gelijkmatig over elk gerecht
  • Stap 3
    Giet het tonijnsap en het water over de uien. Voeg dan de kruiden, zout, Provençaalse kruiden, knoflook en kippenbouillon toe
  • Stap 4
    Verwarm een beetje en verdeel over de groenten
  • Stap 5
    Leg de plakjes tonijn op de groenten
  • Stap 6
    Voeg de tomaten en citroenen toe en dek af met het deksel
  • Stap 7
    Zet 1 à 2 uur in een hete oven op 210°C (th.7) (controleer ¾ van de tijd of er nog genoeg sap in de schaal zit)
  • Stap 8
    Bestrooi met gehakte korianderblaadjes voor het opdienen
Tip van de chef

Voeg amandelen, dadels...

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.