la belle-iloise Tonijntagine


Alle ingrediënten
1 blikje van 207g la belle-iloise Tonijn au naturel
200g aardappelen
2 uien, in kleine partjes gesneden (ongeveer 200g)
1 kleine courgette, in vieren gesneden
1 tomaat, in vieren gesneden
1 wortel, in grote stukken gesneden
1 fijngehakt teentje knoflook
1 schijfje citroen
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Fruit de uien in een koekenpan in de olijfolie tot ze goudbruin zijn. Open ondertussen het blikje tonijn (bewaar het sap) en snijd het in 2 plakken
-
Stap 2Verdeel de wortelen, courgettes, aardappelen en druiven gelijkmatig over elk gerecht
-
Stap 3Giet het tonijnsap en het water over de uien. Voeg dan de kruiden, zout, Provençaalse kruiden, knoflook en kippenbouillon toe
-
Stap 4Verwarm een beetje en verdeel over de groenten
-
Stap 5Leg de plakjes tonijn op de groenten
-
Stap 6Voeg de tomaten en citroenen toe en dek af met het deksel
-
Stap 7Zet 1 à 2 uur in een hete oven op 210°C (th.7) (controleer ¾ van de tijd of er nog genoeg sap in de schaal zit)
-
Stap 8Bestrooi met gehakte korianderblaadjes voor het opdienen
Voeg amandelen, dadels...