Tortilla à la Luzienne

6 mensen
10 min voorbereiding
20 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes van 160g la belle-iloise Tonijnvlokken à la Luzienne

  • 1 kg aardappelen

  • 8 eiren

  • 1 glas olijfolie (om te koken)

  • 4 snufjes zout

  • 2 snufjes peper

Voorjaarsselectie
Tonijnvlokken - Luzienne Tonijnvlokken - Luzienne
Geïnspireerd door Baskenland, met Espelette peper en Bayonne ham
€ 13,55
€ 23,60

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
30 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
20 min
  • Stap 1
    Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm dik
  • Stap 2
    Verhit de olie in een koekenpan en roer de aardappels erdoor
  • Stap 3
    Roer en dek af wanneer ze bruin beginnen te worden
  • Stap 4
    Giet de overtollige olie af als de aardappelen gaar zijn
  • Stap 5
    Meng in een kom de eieren met de tonijn en de kruiden en roer dan de aardappelen erdoor
  • Stap 6
    Giet het mengsel terug in de pan met een beetje hete olie en bak het op middelhoog vuur zonder te roeren
  • Stap 7
    Na 4 tot 5 minuten (wanneer de onderkant goudbruin is), draai je de tortilla op een bord en schuif je hem in de pan om de andere kant te bakken
Tip van de chef

Serveer de tortilla met een salade.

Je kunt een gesnipperd uitje toevoegen terwijl de aardappelen koken.

Het kan warm of koud gegeten worden.

Koud kun je het als tapas serveren door het in blokjes te snijden.

Overige inkomsten

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Tagliatelle Luzienne
Warme gerechten
Bekijk het recept
Paillasson taart à la Luzienne
Warme gerechten
Bekijk het recept
Aubergines met Luzienne tonijnvlokken
Warme gerechten
Bekijk het recept
Sardijnse mimosa-eieren
Ingangen
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.