Tortilla à la Luzienne


Alle ingrediënten
2 blikjes van 160g la belle-iloise Tonijnvlokken à la Luzienne
1 kg aardappelen
8 eiren
1 glas olijfolie (om te koken)
4 snufjes zout
2 snufjes peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm dik
-
Stap 2Verhit de olie in een koekenpan en roer de aardappels erdoor
-
Stap 3Roer en dek af wanneer ze bruin beginnen te worden
-
Stap 4Giet de overtollige olie af als de aardappelen gaar zijn
-
Stap 5Meng in een kom de eieren met de tonijn en de kruiden en roer dan de aardappelen erdoor
-
Stap 6Giet het mengsel terug in de pan met een beetje hete olie en bak het op middelhoog vuur zonder te roeren
-
Stap 7Na 4 tot 5 minuten (wanneer de onderkant goudbruin is), draai je de tortilla op een bord en schuif je hem in de pan om de andere kant te bakken
Serveer de tortilla met een salade.
Je kunt een gesnipperd uitje toevoegen terwijl de aardappelen koken.
Het kan warm of koud gegeten worden.
Koud kun je het als tapas serveren door het in blokjes te snijden.