Tonijnwraps met olijfolie
Maak een frisse, lichte snack voor op de boterham of als voorgerecht: vul gewoon een dunne tarwecake met onze verkruimelde tonijnfondant in fruitige extra vierge olijfolie, een handvol sla, komkommer, fromage frais en een vleugje mosterd!


Alle ingrediënten
1 blik van 80g la belle-iloise Tonijnvlokken in olijfolie
2 wikkeltaarten
1 handvol sla (ongeveer 40g)
40g Emmental of andere kaas
40g komkommer
1 theelepel mosterd
3 theelepels fromage frais of faisselle
2 snufjes zout
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de komkommer en kaas in kleine staafjes
-
Stap 2Meng in een kom de fromage frais, mosterd, zout, peper en kerriepoeder
-
Stap 3Giet de overtollige olie van de tonijn af en voeg de tonijnvlokken toe aan het mengsel
-
Stap 4Beleg de wraps met het mengsel, de salade, kaas en komkommers
-
Stap 5Vouw eerst de uiteinden van de wikkels om (om lekken te voorkomen) en rol ze op, waarbij je ze matig aandraait
-
Stap 6Snijd elke wikkel schuin doormidden
-
Stap 7Presenteer ze rechtop in een glas met platte bodem of verpak ze in huishoudfolie om ze mee te nemen
Om de smaak wat pittiger te maken, kun je de kerrie vervangen door Espelettepeper of korianderblaadjes toevoegen.