Ty-makis met geplette artisjokken en makreel
Maak rijstvrije maki's voor ultragezonde voorgerechten: neem gewoon onze Artisjok geplet met makreel, nori zeewierblaadjes, een beetje paneermeel, citroensap en een oma appel!


Alle ingrediënten
1 glas van 105 g la belle-iloise Makreel Artisjokstukjes
1 blaadje gedroogd nori zeewier (voor maki's)
1/4 granny appel
2 theelepels paneermeel
1 theelepel citroensap
Optionele decoratie: korianderblaadjes, rucola, zeekraal of roze bessen
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de appel in staafjes van 3 mm en besprenkel met citroensap.
-
Stap 2Knip het norivel doormidden met een schaar.
-
Stap 3Bestrijk elke kant met de helft van de glaasjes makreel-artisjok concassé en laat een klein strookje vrij aan de bovenkant. Bestrooi met paneermeel en leg de appelstaafjes op een rij. appelstaafjes op een rij.
-
Stap 4Rol op, eindigend met de losse strook.
-
Stap 5Koel gedurende 15 minuten.
-
Stap 6Snijd met een “goed mes” in stukjes van 1,5 cm, leg ze op de plak en versier naar smaak.
Vervang de appel door een ander knapperig, vers ingrediënt, zoals radijs of groene peer.
Plaats de maki's op een basis zoals crackers of dunne croutons.