Verkruimeld bladerdeeg als aperitief


Alle ingrediënten
2 blikjes van 80g Zanzibar Tonijnvlokken la belle-iloise
1 bladerdeeg (bij voorkeur rechthoekig)
Ongeveer 30 g geraspte Comté kaas
Optioneel: 1 eierdooier voor vergulden
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 6/7)
-
Stap 2Meng elke crumble met een snufje kaas
-
Stap 3Snijd het deeg kruislings in 3 stukken (ongeveer 11 cm)
-
Stap 4Leg het mengsel in de lengte langs één rand en rol op
-
Stap 5Maak alle rolletjes klaar en bestrijk ze met de vergulding (eigeel met een beetje water)
-
Stap 6Snijd in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat
-
Stap 7Bak 12 tot 15 minuten tot ze mooi gekleurd zijn
-
Stap 8Serveer warm of heet
Voor een meer esthetische look en smaak bestrooi je de rolletjes voor het snijden met maanzaad of geraspte kaas.
Om de rolletjes makkelijker hanteerbaar te maken, leg je ze 15 minuten voor het snijden in de vriezer.
Om een voorsprong te krijgen kan je het bladerdeeg rauw invriezen en dan ontdooien voor het koken.
Voor dit recept kun je de verschillende belle-iloise kruimels gebruiken en ook de kaas veranderen.