Verkruimeld bladerdeeg als aperitief

6 mensen
10 min voorbereiding
12 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes van 80g Zanzibar Tonijnvlokken la belle-iloise

  • 1 bladerdeeg (bij voorkeur rechthoekig)

  • Ongeveer 30 g geraspte Comté kaas

  • Optioneel: 1 eierdooier voor vergulden

Niet te missen
Voorjaarsselectie
Tonijnvlokken - Zanzibar Tonijnvlokken - Zanzibar
Een warm, oosters recept met pruimen en tajineachtige kruiden
€ 13,55
€ 13,55

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
22 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
12 min
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 6/7)
  • Stap 2
    Meng elke crumble met een snufje kaas
  • Stap 3
    Snijd het deeg kruislings in 3 stukken (ongeveer 11 cm)
  • Stap 4
    Leg het mengsel in de lengte langs één rand en rol op
  • Stap 5
    Maak alle rolletjes klaar en bestrijk ze met de vergulding (eigeel met een beetje water)
  • Stap 6
    Snijd in plakjes van 2 cm en leg ze op een bakplaat
  • Stap 7
    Bak 12 tot 15 minuten tot ze mooi gekleurd zijn
  • Stap 8
    Serveer warm of heet
Tip van de chef

Voor een meer esthetische look en smaak bestrooi je de rolletjes voor het snijden met maanzaad of geraspte kaas.

Om de rolletjes makkelijker hanteerbaar te maken, leg je ze 15 minuten voor het snijden in de vriezer.

Om een voorsprong te krijgen kan je het bladerdeeg rauw invriezen en dan ontdooien voor het koken.

Voor dit recept kun je de verschillende belle-iloise kruimels gebruiken en ook de kaas veranderen.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.