Panna Cotta met Parmezaan en fijne ratatouille met gerookte tonijn


Alle ingrediënten
2 glaasjes (105 g) fijn gerookte tonijn ratatouille van la belle-iloise
15 cl room
15 cl melk
2 volle eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (ongeveer 20 g)
1 blaadje gelatine (2 g)
12 g Parmezaanschaafsel
2 zongedroogde tomatenhelften
4 snufjes geroosterde pijnboompitten (6 g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Week de gelatine 5 minuten in koud water.
-
Stap 2Verwarm de room, melk, zout, peper en Parmezaan in een steelpan.
-
Stap 3Breng het mengsel aan de kook en voeg dan de uitgelekte gelatine toe.
-
Stap 4Wanneer het mengsel gesmolten is, giet je het in glaasjes en laat je het minstens 2 uur afkoelen.
-
Stap 5Schep voor het opdienen de fijne ratatouille van gerookte tonijn over de panna cotta.
-
Stap 6Garneer met gesneden zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanschaafsel en verse kruiden of rucola voor de kleur.
Voor extra verwennerij kun je garneren met gesneden zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanschilfers en verse kruiden of rucola voor de kleur.