Tomaten-, sardine- en guacamoleglaasjes

recette la belle-iloise de verrines sardines guacamole recette de verrines aux sardines et guacamole
12 mensen
15 min voorbereiding
Geen koken

Alle ingrediënten

  • 2 glaasjes (105 g) la belle-iloise tomaat en sardine concassé

  • 1 avocado (ongeveer 250 g)

  • 1/2 kleine sjalot (ongeveer 10 g)

  • 2 eetlepels citroensap (ongeveer 15 g)

  • 3 snufjes zout

  • Een paar druppels groene tabasco (of rode)

  • 20 blokjes feta gemarineerd in olie

  • Ter decoratie: een koriander- of venkelblad

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
15 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
Geen
  • Stap 1
    Snijd het sjalotje fijn
  • Stap 2
    Stamp het avocadovruchtvlees grof met het citroensap, zout en tabasco
  • Stap 3
    Verkruimel de feta
  • Stap 4
    Verdeel de guacamole over de bodems van de glaasjes
  • Stap 5
    Werk af met de tomaat en de concassé van sardines
  • Stap 6
    Beleg elk met fetakaaskruimels en een takje kruiden
  • Stap 7
    Zet minstens 30 minuten in de koelkast voor het opdienen
Tip van de chef

Vervang de feta door mozzarella of verse geitenkaas. Je kunt ook kant-en-klare guacamole gebruiken.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Panna Cotta met Parmezaan en fijne ratatouille met gerookte tonijn
Verrine van Sardines met piccalillysaus
Libanese tonijn verrine
Aperitief
Bekijk het recept
Makreel voorgerechten
Aperitief
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.