Tomaten-, sardine- en guacamoleglaasjes


Alle ingrediënten
2 glaasjes (105 g) la belle-iloise tomaat en sardine concassé
1 avocado (ongeveer 250 g)
1/2 kleine sjalot (ongeveer 10 g)
2 eetlepels citroensap (ongeveer 15 g)
3 snufjes zout
Een paar druppels groene tabasco (of rode)
20 blokjes feta gemarineerd in olie
Ter decoratie: een koriander- of venkelblad
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd het sjalotje fijn
-
Stap 2Stamp het avocadovruchtvlees grof met het citroensap, zout en tabasco
-
Stap 3Verkruimel de feta
-
Stap 4Verdeel de guacamole over de bodems van de glaasjes
-
Stap 5Werk af met de tomaat en de concassé van sardines
-
Stap 6Beleg elk met fetakaaskruimels en een takje kruiden
-
Stap 7Zet minstens 30 minuten in de koelkast voor het opdienen
Vervang de feta door mozzarella of verse geitenkaas. Je kunt ook kant-en-klare guacamole gebruiken.