Zoetzure taart van Marie-Galante en ananas


Alle ingrediënten
Voor de taart:
2 blikjes van 320g la belle-iloise Marie-Galante tonijnvlokken
40 g paneermeel
2 bladerdeeg (geen pure boter)
1/4 ananas, 200 g geschild
Voor de vergulding: 1 eierdooier en water
Voor de decoratie: een paar blauwe maanzaadjes en 1 boon
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Meng de tonijn met het paneermeel
-
Stap 2Schil de ananas en snijd in dunne reepjes (1 mm dik) in een keukenmachine
-
Stap 3Droog de ananasreepjes 15 minuten in een oven van 180°C (th.6)
-
Stap 4Rol het eerste deeg uit en verdeel het tonijnmengsel er gelijkmatig overheen
-
Stap 5Schik de ananasschijven erop (niet te dicht op elkaar) en verberg de tuinboon
-
Stap 6Bevochtig de randen van het deeg en bedek met de tweede laag
-
Stap 7Druk de randen samen met je vingers en maak een schoorsteen (een klein gaatje om stoom te laten ontsnappen)
-
Stap 8Bestrijk met de vergulding (eidooier + water) om een mooie gouden kleur te krijgen wanneer ze gaar zijn
-
Stap 9Teken met de punt van een mes visjes en golfjes op de bovenkant van de galette des rois (je kunt deze versieringen zelfs in reliëf maken met restjes bladerdeeg)
-
Stap 10Leg er een paar blauwe maanzaadjes op om de decoratie af te maken
-
Stap 11Bak 30 tot 40 minuten in een hete oven op 210°C (gasstand 7)
-
Stap 12Serveer warm
Vervang de Marie-Galante tonijnvlokken door Zanzibar tonijnvlokken en vervang de ananas door appels.